Annons EndressHauser 2024 EndressHauser 2024

Två pumpstationer och sju kilometer vattenledningar kommer byggas från Lule älv till Boden Industrial Park. Arkivbild. FOTO: Mats Engfors / Fotographic

Solör Bioenergi AB och Bodens kommun bygger processvattenlösning för H2 Green Steels

Branschnytt

Kommunstyrelsen i Bodens kommun har tilldelat företaget Solör Bioenergi AB koncessionen och därmed uppdraget att bygga processvattenledningar till Boden Industrial Park där H2 Green Steel etableras. Företaget kommer i sin tur att samverka med en huvudentreprenör för att realisera projektet.

Text/Redaktionen Cirkulation

Processvattnet är nödvändigt för H2 Green Steels verksamhet. Bodens kommun har beviljats tillstånd att pumpa 2 000 liter vatten i sekunden från Lule älv och Solör Bioenergi kommer nu att bygga infrastrukturen som gör det möjligt att transportera processvattnet från älven till Boden Industrial Park. En sträcka på sju kilometer. Nästa steg i processen blir bildandet av att ett gemensamt bolag där Bodens kommun kommer att äga 9 procent och Solör Bioenergi resterande 91 procent av aktiekapitalet. En konstruktion som ska ge Bodens kommun inflytande och även ska kunna säkerställa bolagets fortsatta ägande, det skriver Bodens kommun i ett pressmeddelande.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid