Sök
VA-aktuellt
Foto: Wavin

Foto: Wavin

Nyanlända i program hos plaströrstillverkare

Plaströrstillverkaren Wavin i Eskilstuna har satt igång ett eget praktikprogram för nyanlända. Satsningen har lett till flera anställningar och nu ska en fortsättning komma.

– Arbetet med vårt initiativ, praktikprojektet Next Step, inleddes förra året. Sju personer fick praktikplats och det blev en fantastisk utveckling. I våras kunde vi erbjuda samtliga en anställning, berättar Wavins HR-chef Behrooz Nazerian, i ett pressmeddelande.

Praktikupplägget omfattade tolv veckor med utbildning i bland annat truck och hjullastarutbildning. Handledning i konkreta arbetsuppgifter hos Wavin ingick såväl som en utvecklingsplan.

– Wavins satsning med Next Step är ett fantastiskt bra initiativ och som på ett konkret sätt också stöttar Eskilstuna kommun i vårt arbete, säger Jimmy Jansson, kommunstyrelsen ordförande.

Wavin har beslutat att genomföra en fortsättning, Next Step 2, med start under senhösten 2017.

– Det här projektet är ett vinnande koncept. De erhåller anställning, stadig inkomst men även insikter och erfarenheter som underlättar det fortsatta livet i Sverige. Vi ska känna stolthet över att vi kan vara en verksamhet som rymmer mångfald säger Behrooz Nazerian. (EW)

Publicerad 2017-09-12 14:58

Uppdaterad 2017-09-12 15:01

Annons:
Nordkalk