Annons Kamstrup 2024

Anette Seger under Vatten 2023. Nu ser hon fram emot 2025. FOTO: Natalie Greppi

Mötesplats Vatten återkommer till Svenska Mässan 2025

Branschnytt

Mötesplats Vatten arrangerades för första gången i oktober 2023 på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg. Under tre dagar deltog stora delar av vatten och VA-branschen och besökarna kunde ta del av fokusområden som vattenförsörjning, underhållsskuld, innovation, säkerhet och hållbarhet. Nästa år återkommer Mötesplats Vatten och genomförs då 21–23 oktober 2025.

Text/Redaktionen Cirkulation

Mötesplats Vatten arrangeras av Vattenindustrin och Svenska Mässan. År 2023 års upplaga fick till slut 232 utställare och strax under 6 000 besökare. Nu ser arrangörerna framåt.

– Vi vill skapa den bästa mötesplatsen för hela VA-branschen där Vattenindustrin tar ett ansvar i en förbättrad dialog för ökad förståelse, bättre kompetensutnyttjande men också för att attrahera fler till branschen som är direkt bärande för Sveriges framtid, säger Anette Seger från branschorganisationen Vattenindustrin, i ett pressmeddelande.

Annons Alnarp Cleanwater Alnarp Cleanwater

Förra årets arrangemang fick enligt den utvärdering som gjorts positiv respons från såväl utställare som besökare och andra medverkande. Utvärderingen visade att 98 procent hade ett gott intryck av Mötesplats Vatten och 94 procent planerar på att komma tillbaka. Nästa års genomförande planeras till 21–23 oktober 2025 på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg.

– Den här mötesplatsen är enormt viktig. Vi måste mötas och gemensamt diskutera och samverka kring de här brännande frågorna som resiliens och översvämningar. Det handlar om vår sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarhet, säger Anette Seger.

Annons Wateraid