Annons Kamstrup 2024

Förvaltningschef Jimmy Källström och vd Hans Holmstedt. FOTO: Kristianstad kommun

Kristianstad kommun löser Lyckebys avlopp

VA-aktuellt

Kristianstads kommun och stärkelseproducenten Lyckeby har tecknat ett nytt avtal för industrins avloppshantering. Ett stort reningsverk ger fördelar, enligt kommunen.

Livsmedelsindustrin Lyckeby i Nöbbelöv producerar stärkelser och potatisfibrer. Kristianstads kommun tar emot avloppet från processvattnet. Ett nytt avtal hanterar volymer och avloppets sammansättning men också vilka rutiner och arbetssätt som respektive organisation måste ha på plats för att säkerställa arbetsmiljö och säkerhet kring avloppsledningar och reningsverk. Lyckeby och kommunen har haft avtal tidigare. Enligt parterna har nya tider krävt en förnyelse.
– Efterfrågan på våra produkter ökar. Vi är glada att nu ha tecknat ett avtal med kommunen som säkrar förutsättningarna för vår produktion och för att rena processvattnet på ett hållbart sätt, säger Hans Holmstedt, VD på Lyckeby, i ett pressmeddelande.

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid