Annons Vatten 2025 Vatten 2025

Lars Visnes, Aqua & Care. FOTO: Aqua & Care

Kristianstad kommun avtalar med Aqua och Care

Branschnytt

Nyligen tecknade Kristianstad kommun ett avtal med reservdelsföretaget Aqua & Care om löpande service och leverans av reservdelar till kommunens anläggningar som renar dricksvatten med ultraviolett ljus, UV-lampor.

Text/Redaktionen Cirkulation

– Eftersom vi enbart fokuserar på reservdelar till vattenreningssystem kan vi göra service på de 90-tal olika fabrikat som finns på marknaden både prisvärt och med hög kvalitet, säger Lars Visnes, vd på Aqua & Care Sverige, i ett pressmeddelande.

De flesta kommuner tar dricksvatten från olika täkter vilket innebär det att de ofta använder flera olika typer av UV-system för desinfektion av dricksvatten. Det i sig leder till att det finns många reservdelar som löpande behöver bytas ut för att anläggningarna ska ha fullgod funktion. Här finns en besparingspotential för kommunerna, skriver ansvariga vid Aqua & Care.

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

– Det är inte ovanligt att en kommun kan ha upp till fem olika fabrikat på deras UV-system. Eftersom många systemleverantörer enbart genomför service på sina egna system kan kommunerna behöva ha lika många olika serviceleverantörer. Fördelen med oss är att de i stället får en helhetspartner som följer regulatoriska krav och gör service på alla typer av UV-system, och med CE-märkta reservdelar med garanterat hög kvalitet, anser Lars Visnes.

Över 60 kommuner runt om i Sverige är idag kunder till Aqua & Care gällande service och reservdelar till UV-system för vattenrening. I Norge har Aqua & Care avtal med hälften av alla kommuner, levererar 15 000 UV-lampor varje år och har varit en betrodd leverantör i över 20 år.

– I Norge kvalitetssäkras alla vattenanläggningar kontinuerligt av en statlig inspektör, den funktionen saknas i Sverige. På grund av den höga kvalitetssäkringen i Norge kan vi garantera hög kvalitet på vårt arbete och våra reservdelar även i Sverige, säger Lars Visnes, vd på Aqua & Care Sverige.

Annons Wateraid