Sök
VA-aktuellt
Karin van der Salm. Foto: Sofia Cullberg/Gryaab

Karin van der Salm. Foto: Sofia Cullberg/Gryaab

Karin van der Salm ny vd för Gryaab

Karin van der Salm blir ny vd på Gryaab. Det beslutade Gryaabs styrelse den 12 mars under ett extrainsatt styrelsemöte.

– Det var många mycket väl kvalificerade personer som sökte tjänsten, vilket visar att det finns ett stort intresse för bolaget. Det känns förstås roligt, säger Peter Rundström, styrelseordförande på Gryaab AB, i ett pressmeddelande.

Regionala aktiebolaget Gryaab ägs av kommunerna Ale, Göteborg, Härryda, Kungälv, Lerum, Mölndal och Partille. Gryaab tar hand om avloppet från drygt 700 000 personer.

– Vi valde Karin eftersom hon verkligen har visat under tiden som tillförordnad vd att hon axlar rollen som vd. Hon tar ansvar för viktigt påbörjat arbete och har många egna goda ideér för bolagets utveckling. Hon är också mån om att jobba vidare med att lyfta personalens delaktighet i staden, säger Peter Rundström.

Karin van der Salm har arbetat på Gryaab sedan 2013. Hon började som avdelningschef för Projekt och planeringsavdelningen och är sedan ett halvår tillbaka tillförordnad vd på bolaget. Innan dess var hon anställd på Cowi i olika ledande roller. Hon har också utbildning inom exekutivt ledarskap.

Intressant och viktigt arbete
– Det känns jättebra att jag har fått förtroendet att leda Gryaab. Det är ett intressant och viktigt arbete med engagerade och duktiga medarbetare. Att jobba på ett kommunalt bolag med en tydlig miljöprofil känns rätt. Dessutom kan jag nu bidra och följa utvecklingen av både våra härliga och engagerade medarbetare samt vår fantastiska anläggning, 
säger Karin van der Salm.

Hon tillträder tjänsten omgående. (EW)

Publicerad 2018-03-12 13:20

Uppdaterad 2018-03-12 13:27

Annons:
VAK 2018