Annons Vatten 2025 Vatten 2025

FOTO: Käppalaförbundet

Andreas Thunberg VD för Käppala

VA-aktuellt

Andreas Thunberg blir ny VD för Käppalaförbundet. Han efterträder Per Manhem.

Käppalaförbundets styrelse utsåg på ett styrelsemöte den 14 december Andreas Thunberg till ny VD för Käppalaförbundet. Han tillträder VD-tjänsten den 8 januari 2018.

Andreas Thunberg är civilingenjör med inriktning miljö- och vattenteknik från Uppsala Universitet. Han har arbetat på Käppalaförbundet sedan år 2006 där han har innehaft flera olika chefsbefattningar och där han för närvarande arbetar som produktionschef.

– Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Andreas Thunberg till ny VD för förbundet. Vi är övertygade om att hans erfarenheter från och förståelse för verksamheten, hans strategiska förmåga och helhetssyn samt dokumenterat goda chefsegenskaper kommer att vara en stor tillgång för förbundets framtida verksamhet och utveckling, säger Anna Rheyneuclaudes Kihlman, styrelseordförande i Käppalaförbundet, i ett pressmeddelande.

– Jag tackar för förtroendet och ser med stor entusiasm fram emot att få leda och utveckla förbundet och omsätta styrelsens beslut i den dagliga verksamheten, säger Andreas Thunberg.

Käppalaförbundets nuvarande VD, Per Manhem, slutar sin tjänst den 7 januari 2018 efter 17 framgångsrika år på förbundet. Han kommer nu att ägna sig åt andra uppgifter både inom och utanför VA-verksamheten.

Käppalaförbundet består av elva medlemskommuner i norra Storstockholmsområdet. Förbundet äger och driver Käppalaverket, Sveriges tredje största reningsverk som tar emot avlopp från motsvarande 675 000 personer. (EW)

Du behöver ha ett abonnemang för att läsa hela texten

För att kunna läsa texten behöver du ha ett aktivt abonnemang på VA-tidskriften Cirkulation, och registrerat ett personligt inloggningskonto.

Läs mer om våra abonnemang

Har du redan ett inloggningskonto? Klicka här

Annons Wateraid