Annons VA-tour Sweden 2024

Bo Tiderman, Airwatergreen. FOTO: Airwatergreen

Airwatergreen expanderar i Europa

Branschnytt

Airwatergreen säkrar finansiering från den ledande europeiska teknologiska tillväxtfonden Nordic Alpha Partners

Text/Redaktionen Cirkulation

Airwatergreen, som jobbar med innovativ teknologi för energieffektiv luftbehandling, satsar på en europeisk expansion med stöd av en majoritetsinvestering från den nordisk- och tyskbaserade tillväxtaktiefonden Nordic Alpha Partners (NAP). Det berättar företaget i ett pressmeddelande. 

Ambitionen ska vara att globalisera företagets patenterade lösningar för inomhusklimat, luftfuktnivå och temperatur.

Uppsalaföretaget Airwatergreen har sedan starten företaget blivit ett väletablerat varumärke på den svenska marknaden för luftbehandlingsteknik med installationer inom VA-området, kulturbyggnader, kyllager, logistik och livsmedelsproduktion.

Den Europeiska Artikel 9-fonden, NAP,  är specialiserad på att skala innovativa gröna hårdteknologiska företag från lokala till globala marknadsledare för att uppnå Netzero, baserat på ekonomisk hållbarhet.

– På NAP menar vi att avancerad teknik, nya processer och affärsmodeller är avgörande för att möjliggöra den gröna omvandlingen på ett ekonomiskt hållbart sätt, säger Rasmus Lund, Senior Partner på Nordic Alpha Partners, i pressmeddelandet.

– Airwatergreens patenterade teknologi visar på en unik produktprestanda som möjliggör acceleration av hållbarhet inom fastighetssektorn, och vi ser fram emot att stödja och delta i företagets tillväxtresa, fortsätter Rasmus Lund.

Idag säljs företagets produkter till kunder i åtta europeiska länder, men med sin expansionsstrategi stödd av NAP-satsningen ska den europeiska marknadsexpansionen påskyndas med hjälp av NAP:s Value Creation Model och Playbook.

– Vi är mycket stolta över den satsning som NAP:s gör i vårt företag. Denna finansiering gör det möjligt att utöka vår marknadsnärvaro och nå fler kunder. Kunder som söker lösningar för att sänka sin elförbrukning i deras system för etablering av ett lämpligt inomhusklimat vad gäller fuktnivåer och temperatur. Tillsammans med Nordic Alpha Partners och deras unika inställning till skalning av hypertillväxt kan vi bidra till och påskynda grön omställning mot mer hållbara industrier, säger Bo Tiderman, vd för Airwatergreen, i pressmeddelandet.

Annons Cirkulation Karriär