Annons Kamstrup 2024

Staffan Broman. FOTO: Norrtälje Vatten och Avfall

Norrtälje Vatten och Avfall rekryterar säkerhetschef med Norrtälje Energi

Branschnytt

Den 17 juni får Norrtälje Energi och Norrtälje Vatten och Avfall sin första säkerhetschef. Han heter Staffan Broman och kommer närmast från en chefstjänst inom informationssäkerhet på Försvarsmakten.

Text/Redaktionen Cirkulation

Två av Norrtäljes kommunalägda bolag Norrtälje Energi samt Norrtälje Vatten och Avfall inrättat en ny roll som säkerhetschef. Staffan Broman, som närmast kommer från Försvarsmakten och tillträder den 17 juni. 

Före sin tid på Försvarsmakten jobbade Staffan på IP-Only, eller Globalconnect som det numera heter. Som säkerhetschef för IP-Only-koncernen ansvarade Staffan för informationssäkerhet, fysisk säkerhet, driftsäkerhet, kontinuitetsplanering samt krishantering inom företaget. 

– Infrastrukturfrågor har funnits med genom nästan hela mitt yrkesliv. Jag har alltid brunnit för krishantering och samhällets robusthet. Jag ser fram emot att få vara med och förstärka förmågan och bygga upp en bättre beredskap i dessa bolag i Norrtälje kommun, säger Staffan Broman, i ett pressmeddelande.

Annons Abonnemangspaket Abonnemangspaket

Staffan kommer att jobba 50 procent åt respektive bolag och dessutom samverka med den säkerhetsorganisation som redan finns i Norrtälje kommun.

– Vårt behov att trygga säkerheten inom våra bolag kommer att tillgodoses inom denna roll. Att Staffan dessutom har omfattande kompetens inom IT-säkerhet gör att vi kan växla upp även inom det området, säger Tobias Dahlberg, vd för Norrtälje Energi. 

– Omvärldsläget och ny lagstiftning ställer helt nya krav på säkerhet. Tillsammans med Norrtälje Energi står vi för en viktig del av infrastrukturen i Norrtälje kommun, i synnerhet som ansvariga för dricksvattenförsörjningen. Jag ser fram emot att få in Staffans kompetens och erfarenhet i kommunkoncernen, säger Andreas Lundin Lindgren, vd för Norrtälje Vatten och Avfall. 

Annons Wateraid